top of page
  • Forfatterens bildeCoOwner

Wow, for en start!

Oppdatert: 22. mar. 2022

Responsen har vært helt overveldende siden vi lanserte CoOwner konseptet i november i fjor og vi har fått møte utrolig mange trivelige og målbevisste mennesker som drømmer om å eie sin egen bolig. Så langt har mer enn 200 mennesker kontaktet oss og vi har formidlet konkrete løsningsforslag til svært mange av de. Vi føler oss utrolig privilegerte som få være med på denne reisen og ikke minst se at medeierskap kan være med å låse opp døren for mange flere boligkjøpere. De vi treffer sitter typisk i dyre leieforhold og opplever frustrasjonen over at store månedlige utgifter går rett i lommen på noen andre. Gjennom medeierskap med CoOwner får de muligheten til å sørge for at en større andel av disse utgiftene blir til egenkapital i stedet.Så, hvordan fungerer egentlig konseptet? Enkelt forklart så blir du medeier i boligen fra dag én, først på en ideell andel som passer ditt utgangspunkt. Og etterhvert som egenkapitalen vokser kan du øke denne eierandelen gradvis eller løse oss helt ut når du er klar. Typisk har du stabil inntekt og kan bidra med mellom 30 og 50% av egenkapitalkravet. Vi bidrar med den resterende egenkapitalen og går inn som medlåntaker i vårt felles lån. Den andelen CoOwner eier i boligen leier du av oss for en rimelig og forholdsmessig leie. Leien betaler du direkte inn på lånet som en del av det månedlige terminbeløpet. Verdiutviklingen i boligen deler vi også forholdsmessig mellom oss slik at vi alltid har de samme incentivene til å bygge egenkapital i boligen sammen med deg.


Så, hva er gevinsten i dette for oss? Først og fremst så bidrar vi til at flere kan kjøpe bolig. Vi tror det har en stor samfunnsmessig merverdi med store ringvirkninger. Økonomisk sett så får vi også være med på boligreisen din. Vi får være med å bygge egenkapital i boligen sammen med deg, og når du er klar til å eie boligen uten oss så har vi lykkes sammen med det som er den grunnleggende intensjonen vår; At du skal eie boligen uten oss! Typisk vil det ta 3 til 5 år å komme i posisjon til å løse oss helt ut. Dette avhenger litt av verdiutviklingen i boligen og hvor stor eierandel du starter med. Vi baserer oss på en forventning om 2,5% årlig prisvekst som vi anser å være en realistisk forutsetning når man er investert i boligmarkedet over perioder på mer enn 3 år. Når du løser oss ut er hele boligen din og du er etablert som boligeier.


Vi møter både single mennesker og par i ulike aldersgrupper. Det kan være mennesker som er ny i boligmarkedet og skal etablere seg for første gang. Men det kan også være mennesker som skal reetablere seg enten ved å gå fra en mindre til en litt større bolig eller ved samlivsbrudd eller andre situasjoner der man skal starte på nytt. Felles for alle er ideen om å bruke penger smartere, sørge for at en større del av utgiftene blir til sparing og bygge sin egen egenkapital og plattform i boligmarkedet. Vi er opptatt av at sparingen skal være drivkraften i partnerskapet slik at du bygger egenkapital også selv i de periodene boligmarkedet ikke stiger.


Vi har lært mye gjennom å treffe de som allerede har besøkt oss og ser frem til å treffe mange flere boligkjøpere som har behov for en god partner. Hvis du er nyskjerrig på hva vi kan bidra med så kan du booke et møte direkte med oss på linken nedenfor. For oss er det viktig å bli godt kjent og forstå både din situasjon, dine planer og forventninger til oss. Noen er klar for å kjøpe med en gang, mens andre trenger litt mer tid til å forberede seg. Det er litt opp til deg. Å kjøpe bolig er ett av de største og viktigste valgene man gjør i livet. Det skal kjennes trygt og det skal kjennes riktig. Det er viktig for deg og det er viktig for oss. Å møte oss er både trygt og helt uforpliktende. Og er vi en match så har du kanskje kommet ett steg nærmere boligdrømmen.


Velkommen er du uansett! 🏡💚


Book et møte med oss: https://calendly.com/coownernorge/intromote


758 visninger
bottom of page